Fynda skor online

Fynda skor online

Skor är mer eller mindre ett måste för att skydda fötterna när vi lämnar hemmets trygga vrå. Grus och varm asfalt är två exempel på underlag som sällan är förlåtande för våra fötter. De vägar vi går på kan dessutom vara kantade av glasskärvor och andra föremål som kan orsaka stor skada. Därför behöver vi flera uppsättningar skor för att tillgodose vårt behov av skydd och stöd för fötterna i olika situationer. Här berättar vi varför du bör köpa dina skor online.

Vi behöver olika sorters skor för olika aktiviteter. Om du till exempel gillar att springa behöver du ett par bra löparskor. Även om det är gratis att träna utomhus på den öppna vägen, kostar ett par stadiga och stödjande skor ofta runt tusenlappen. En nyligen publicerad studie visar dock att du kan spara en hel del pengar på att köpa dina löparskor (och andra typer av skor) på nätet. När du köper skor online kan du i genomsnitt spara 38 procent av kostnaden.

Statistik visar att du hittar billigast skor online

En amerikansk löparsajt analyserade 183 911 köp av skor online med priserna på motsvarande skor i butik. Det rörde sig om drygt 2 400 skomodeller från 36 tillverkare. Man fann att skorna var 38,1 procent dyrare i butik än på nätet. Detta gäller naturligtvis inte bara löparskor utan alla typer av skor. Den slutsats som personerna bakom löparsajten drog var att tillverkarna av löparskor kunde sätta höga priser i butik genom kartelliknande prissättningsmetoder. Om en butik inte går med på tillverkarens villkor avslutar tillverkaren sitt samarbete med butiken.

Som tur är kan tillverkarna inte kontrollera prissättningen på internet lika enkelt. En annan intressant sak som studien visar är att du kan spara i genomsnitt 19,36 procent på att köpa fjolårets modell av en löparsko istället för den allra senaste modellen. På nätet kan du köpa skor till nedsatt pris från hela 86 procent av de ledande varumärkena inom löparskor, såsom Adidas, Nike och Asics. Drygt hälften (56 procent) av löparskorna tillhörande de ledande varumärkena kan köpas online till 30-69 procents lägre pris än i butik. Därför ska du köpa skor online!