Beställ dina ostar och tillbehör från ostbricka.se

Oavsett om du står värd för en elegant middagsbjudning eller en avslappnad kväll med vänner och familj kan en välkomponerad bricka med ostar och tillbehör vara höjdpunkten på tillställningen. När du vill satsa på ett tryggt och säkert alternativ bör du välja att beställa en sådan från ostbricka.se. Genom att göra detta slipper du gissa, chansa och kanske råka trampa fel i djungeln av ostar och tillbehör.

Därför bör du beställa din bricka från ostbricka.se

En ostbricka är mer än bara en bricka med en samling ostar. Det är en helhetsupplevelse där smaker, texturer och färger samspelar för att skapa en oförglömlig njutning för både ögat och gommen. Att välja rätt tillbehör till en sådan här bricka är avgörande för att framhäva den unika karaktären hos varje ost och ge en balanserad smakupplevelse. Det handlar om att kombinera syrliga, söta, salta och umamirika ingredienser som tillsammans skapar harmoni och förhöjer varje ostbit.

Därför gör du bäst i att beställa din bricka från ostbricka.se här istället för att försöka komponera ihop en egen sådan från grunden. Med detta sagt delar vi nedan med oss av våra bästa tips för hur du kan göra det sistnämnda.

Grunden i att skapa en fantastisk bricka

Grunden i att skapa en fantastisk ostbricka är att:

  • Balansera smaker och texturer. Kombinera gärna milda ostar som brie, camembert och mozzarella med medelstarka sådana som cheddar, gruyère och gouda. Kombinera sedan med lite ostar med kraftigare smaker, såsom blåmögelost, getost och roquefort.
  • Kombinera ostar från ett och samma land. Ett annat bra sätt att mixa och blanda ostar är att kombinera sådana från ett och samma land. Detta kan du göra med franska ostar som brie, camembert och roquefort. Eller så kan du välja italienska ostar som parmesan, pecorino och gorgonzola. Eller varför inte spanska ostar som manchego, idiazabal och cabrales?!
  • Lägg till frukt och grönsaker. Lägg gärna till lite frukt och grönt på brickan. Detta kan du göra med färska frukter som päron, äpplen och vindruvor samt torkade frukter som aprikoser, fikon och dadlar. Några exempel på lämpliga grönsaker till en ostbricka är selleri, gurka och cocktailtomater.

Sedan bör du även lägga till lite charkuterier och andra tillbehör för att komplettera utbudet på brickan.