Få kaffeinspiration via shoppig

Espressogear.se är en E-butik specialiserad på ”moderna marknaden för specialkaffe”. I butiken finns därmed ett stort utbud av allt från kaffekvarnar och förkläden till så kallade Knockboxar. För de som är intresserade av kaffe har sidan en hel del att ge. Men det är inte bara hemsidan som ger inspiration och idéer för de som vill lära sig mer.

Kaffetillbehör

Hemsidan, Espressogear.se har E-butiken där alla produkter kan köpas. Produkterna kan antingen nås genom att de filtreras fram utifrån produktkategori eller producent. De större kategorierna som finns i E-butiken är:

 1. Brewers
 2. Cleaning
 3. Gear
 4. Accessories
 5. Cups & Mugs
 6. Coffee
 7. Spares
 8. Grinders

Det finns däremot inte några guider, intervjuer eller videoklipp på espressogear.se. För att nå detta behöver deras kanaler i social media besökas.

Espressogear på sociala medier

 • Facebook
  På Facebook heter företaget @espressogear och hade, i slutet av 2021, ca 2000 följare. Deras inlägg är på engelska och är blandade från enklare inlägg till recept.
 • Youtube
  Espressogear.se har mycket inspirerande videomaterial på Youtube. Här finns allt från enklare ”unboxing”-video till instruktioner på hur vissa av maskinerna ska rengöras. Det är överlag hög kvalité på dessa videoklipp.
 • Instagram
  En bild säger mer än tusen ord. Inte minst när det kommer till att uppleva smaker. Företagets instagramkonto håller mycket hög klass gällande bilderna som publiceras. Även här är det ca 2000 följare. För många är bilder den självklara vägen till inspiration – då är Instagram den perfekta platsen.
 • Nyhetsbrev
  De som önskar få nyhetsbrev från Espressohouse går längst ner på espressohouse.se. Där anges namn och mailadress varpå nyhetsbrev sedan skickas ut med jämna mellanrum. I dessa presenteras nyheter i butiken, tips och idéer. Ofta med länkar till mer information på någon hemsida eller i sociala medier. Längst ner i varje mail finns länkar att använda för de som inte längre vill ha nyhetsbreven.

Om Espressogear

Espresso Gear är ett svenskt företag som både uppfinner, utvecklar och säljer produkter inom marknaden för specialbyggt kaffe. Företaget startade 1999 och har sedan dess utvecklat ett flertal innovativa produkter inom denna marknad.

Företaget var från början en hobby men växte sedan till att bli ett företag med flera anställda. Det är beläget i sydvästra Göteborg men säljer produkter över hela Sverige och även delvis globalt. Främst säljer de till grossister samt detaljhandlare.