Varför köpa Thule cykelsits?

Varför köpa Thule cykelsits?

Marknaden med cykelsitsar bokstavligen svämmar över och det kan kännas som rena rama djungeln för många småbarnsföräldrar. Det finns många anledningar till att du ska välja just Thule cykelsits. En av anledningarna stavas säkerhet. Eftersom det idag inte finns någon godkännandemärkning av cykelsitsar på nationell nivå så är det upp till varje enskild konsument att välja en cykelsits som inte tummar på kvalitén. Om du köper en Thule cykelsits kan du vara säker på att den inte kommer att spricka eller gå sönder.

Thule cykelsits i olika färger

Thule cykelsits finns idag i många olika färger. Många väljer neutrala färger som svart eller grått men du kan även matcha sitsens färg med färgen på din cykel. En del vill helst ha samma färg på cykelsitsen som på själva cykeln. Sittdynan är vattenavstötande och kan tvättas i tvättmaskin. Det går även att vända på den och få en helt ny färg på sittdynan. Thules cykelsits har en sele med stora knappar som gör att det går fort att spänna fast barnet. Det finns reflexer inbyggda i sitsen och man kan även montera på en extralampa vilket kan behövas under mörka vinterkvällar.

Hur många cykelsitsar får plats på en cykel?

Man får plats med max två Thule cykelsitsar på en cykel. Då får man montera en bak på cykeln och en framför den vuxne. Det finns inte reglerat i lag hur många cykelsitsar man får cykla runt med, däremot brukar själva cykeln har en accepterad max-vikt som man inte bör överskrida. Om cykeln är för tungt lastad blir den svår att styra och manövrera. Rent praktiskt kan det också vara lite krångligt att lyfta i och ur två barn från två olika cykelsitsar som sitter monterade på en och samma cykel. Rör det sig dock bara om en kortare sträcka så kan det faktiskt underlätta vardagen för många om de kan få med sig två barn samtidigt på cykeln.

Fram-monterad cykelsits från Thule

På senare år har det blivit alltmer populärt med barnsitsar som monteras framför den vuxne. Även Thule erbjuder en sådan modell. Många föräldrar uppskattar att ha barnet nära och att kunna prata med hen under cykelturen. Man kan enkelt se om barnet blir trött eller om hen skulle behöva snyta sig. Större barn måste dock sitta i en cykelsits som monteras bakpå eftersom de inte har tillräckligt med plats för sina ben framme på cykeln.