Om alltomstäd.net

Den här texten är för den som vill veta mer om Alltomstäd.net. Den korta beskrivningen är att det är en webbplats som samlar det mesta inom städning. Här kan du läsa mer om Allomstäd.net och den information du kan hitta på hemsidan.

Om städtyper

Startsidan har rubriken ”Allt om städ” och texten handlar just om det. Här kan du läsa övergripande om städbranschen och om hur det tillkommer fler och fler konsumenter. Du kan även läsa om städnischar, så som flyttstädning och byggstädning.

  • Flyttstäd. Alltomstäd.net beskriver fördelarna med flyttstäd på sin webbplats. Bland annat skriver de att de flesta gärna vill fokusera på sin nya bostad, snarare än att rengöra det hem som man precis har lämnat. Många beställer gärna flyttstädning – inte bara för att det är bekvämt, utan också för att det ställs höga krav på genomförandet.
  • Byggstäd. Den som läser om alltomstäd.net kan få veta mer om byggstädning. Här står det att vissa företag gärna hjälper till att erbjuda sina städtjänster vid till exempel ombyggnationer. En städfirma som gör byggstäd kan också anlitas efter till exempel en utbyggnation eller en renovering.

Städa miljövänligt – om alltomstäd.net får bestämma

På startsidan skriver de också om vikten av att städa miljövänligt. De menar att städföretagen inte enbart bör fokusera på ekonomisk vinning, utan även på vad som är skonsamt för såväl städare som miljö.

Mer om städyrket

På webbplatsen kan du även läsa mer om städyrket. De påpekar att städtjänster förut ofta har genomförts mot svart betalning, men att RUT-avdraget (som ju innebär att 50 % av arbetskostnaden betalas med offentliga medel), har minskat förekomsten av svart arbete.

De skriver också att städare idag ofta är välutbildade. Många städfirmor ser gärna till att vidareutbilda sina anställda. Exakt vad de vidareutbildas i kan givetvis variera. Det skulle till exempel kunna handla om att städa miljövänligt, att lära sig hantera redskap och maskiner och att arbeta ergonomiskt.

Påverka med konsumentkraft

Samtidigt bör en text som handlar om alltomstäd.net påpeka det som skrivs på startsidan – att marknaden inte alltid är schysst, och att det finns saker man kan göra som kund. Det man främst kan göra, om alltomstäd.net ger ett förslag, är att bara anlita städföretag som har kollektivavtal. Då vet man att de anställda arbetar på schyssta villkor.