Handväskor för varje situation

Som begrepp är handväskor någonting ganska brett vilket kan innefatta en uppsjö olika sorters väskor. Det finns ingen egentlig gränsdragning mellan vad som är en handväska, en duffelbag eller en axelväska. Samtidigt verkar skillnaderna mellan samtliga dessa råda under konsensus. Generellt sett är handväskor en sorts accessoar som rymmer viktiga vardagsting som smink, telefon, plånbok, nycklar osv. Vad som är i ropet är någonting som hela tiden förändras. Under vissa år har sk. jägarväskor i grovt läder varit en fluga. Bara 10 år senare har det istället varit stort intresse för elegantare varianter med dekorationer.

Funktion och design

Handväskan är till sin natur fokuserad på funktion. Dock har inte design och stil fått stå tillbaka. Tvärtom är handväskor en balansgång mellan dessa båda. Naturligtvis finns också en hel del individuella preferenser som inte låter sig sammanfattas i några rader. Vissa kvinnor önskar kunna få med sig såväl böcker som extrakläder i sin handväska. Andra nöjer sig med en mycket liten uppsättning föremål väl sorterade i fack för att få bättre ordning. Oavsett vilken skola man drar sig till, finns varumärken och designfinesser som initierade snabbt kan identifiera.

Klassiska mönster och symboler är någonting som under flera år haft stort värde när det kommer till handväskor. Burberrys rutmönster känner de flesta till även om de själva inte använder handväskor. Samma mönster återfinns även som foder i herrkläder. Valet av material kan variera en hel del även om mönstret är detsamma. Symboler på dragkedjor och plaketter på handväskan är andra faktorer som snabbt berättar någonting om bäraren. Väljer man att satsa på en kvalitetsväska som dessutom är en klassiker inom väskdesign, har man kanske ett större modeintresse eller helt enkelt förutsättningarna att göra ett sådant förvärv.

Det finns en hel del handväskor som utformats och inspirerats av kändare varianter. Nu rör det sig inte om direkta kopior utan om helt fristående väskor som tagit samma designspråk. För den som önskar sig en ny handväska finns därför en hel del att botanisera i. Har man möjlighet att spendera en tid på nätet står en hel del olika varianter ständigt till buds och kan beställas. Här finns åtskilliga handväskor för den intresserade.