Blundstone footwear

Blundstone Footwear är den australiska skotillverkaren som lyckats med något som många före dem
försökt, men misslyckats med: att ta en arbetare sko till den högsta modenivån.

Om Blundstone

Blundstone Footwear har funnits sen 1870 då John Blundstone, en immigrant från England som hade flyttat till Tasmanien i Australien, startade företaget tillsammans med sin äldsta son. De tillverkade och sålde kängor i två butiker på Collins Street och köpte så småningom sin egen fabrik på en annan gata i närheten. Senare flyttade företaget sitt huvudkontor och största delen av produktionen till Hobart på Nya Zeeland. Sen kom den australiska depressionen, företaget såldes ett par gånger innan det hamnade i händerna på familjen Cuthbertson som fortfarande äger det idag. Numera är produktionen flyttad till Thailand och Indien, av kostnadsskäl, men fortfarande görs runt 200 000 par skog i den tasmanska originalfabriken.

Blundstone som arbetssko

Ett par Blundstone skor, eller blunnies, som de kallas i Australien har traditionellt sett, alltid sett likadana ut. Det de flesta menar när de pratar om Blundstone skor är ett par boots, tillverkade i ett slags rått läder som inte är blankputsat. Eftersom de är gjorda för att kunna jobbas i på Tasmanien, ett väldigt speciellt ställe, så håller de för kroppsarbete, lera, damm och steniga ytor över hela världen. Nu för tiden finns dess utom modeller som är tillverkade särskilt för arbetare i olika fysiska branscher. Dessa skor har stålhättor, är halksäkra och spikskyddade, liksom vattentäta och flamsäkra. Helt enkelt förberedda för ett tufft

Blundsstone till vardags

Även i vardagen passar ett par Blundstone skor utmärkt. Deras originalmodell, som passande nog kallas ”The Original”, är till exempel populär i både stadsmiljö där underlaget är relativt säkert och rent, och på landet när man vill känna sig fin och uppklädd men ändå vara praktiskt förberedd för grusiga miljöer. Tack vare att skorna har en ergonomisk sula som tar emot stötar och gör det bekvämt för foten, kan man bära ett par Blundstone länge utan att få ont i vare sig knän eller fötter. Lädret håller också hög standard och har en lång hållbarhet. Det är skor som man köper, älskar och har hela livet.